Tweede fase Klavervier in de verkoop

27 februari 2024

Tussen het natuurgebied Lepelaarsplassen en stadsbos Pampushout, in de Almeerse Noorderplassen, wordt een woonbuurt gerealiseerd waar je met én tussen de natuur leeft: Klavervier. Het plan bestaat uit 76 woningen die variëren in grootte, stijl en indeling. Een aantal maanden geleden is de eerste fase in de verkoop gegaan. Deze is inmiddels volledig uitverkocht. Vandaag, 27 februari, gaan de laatste 39 woningen in de verkoop.

Klavervier biedt voor elk wat wils. Zo zijn er gelijkvloerse, levensloop bestendige woningen, waarvan twee een riante dakopbouw hebben. Ook komen er 31 eengezinswoningen, bestaande uit twee verdiepingen en een kap. De hoekwoningen hebben houten veranda’s of erkers, waardoor  een speelse overgang tussen privé en openbaar terrein ontstaat. Daarbij stimuleren de mee-ontworpen zitjes voor de deur de sociale interactie tussen de bewoners.

De architectuur van de woningen is afgestemd op de groene en natuurlijke omgeving van het plan. De toepassing van gemêleerd baksteen en houten elementen zorgen voor een warme uitstraling. De gehele wijk is ruim en groen in opzet, met veel verschillende boomsoorten, bloemen, planten en struiken. Groene erfafscheidingen, vriendelijke schapenhekken en natuurlijke speelelementen voor kinderen benadrukken het karakter van de wijk. In de gevel zitten details als nestkasten voor vleermuizen en bijenstenen, waar wilde bijen hun eitjes kunnen leggen.

Met de komst van Klavervier ontstaat hier straks een unieke woonwijk, waar bewoners straks met de voeten in het groen en de bossen staan. Meer info over het plan is te vinden op de projectpagina.