Waterkanten bijna opgeleverd

23 februari 2023

Lisse krijgt er binnenkort een nieuwe landmark bij: de woontoren De Waterkanten. Het gebouw, dat 26,5 meter hoog wordt, is het laatste project van woonstichting Stek in de gebiedsontwikkeling De Waterkanten. Het complex biedt ruimte aan 72 sociale huurappartementen, die energiezuinig en circulair zijn ontworpen. De woontoren is het sluitstuk van de wijk en markeert straks de nieuwe entree.

Het gebouw telt zeven verdiepingen en heeft een opvallende vorm, die bestaat uit vier verspringende volumes. Deze volumes zijn bekleed met verschillende soorten metselwerk, zodat er een gevarieerd en levendig gevelbeeld ontstaat. Het kleurgebruik en metselwerk zorgt ervoor dat De Waterkanten goed aansluit bij de overige woningen in de wijk. Het blok is alzijdig ontworpen, elke gevel heeft een eigen ontwerp. Door de verschillende gevels heeft het gebouw ‘ogen’ aan alle kanten, waardoor het een positieve bijdrage aan de sociale veiligheid in de wijk levert.

De woontoren De Waterkanten biedt plaats aan 19 tweekamerwoningen van ongeveer vijftig vierkante meter en 53 driekamerappartementen van circa zeventig vierkante meter. De huren liggen ruim onder de grens voor sociale woningbouw, waardoor het complex betaalbaar is voor een brede doelgroep. De woningen hebben een praktische indeling en zijn voorzien van een complete keuken en badkamer.

De bouw van de woontoren De Waterkanten is in mei 2022 gestart en gaat inmiddels de laatste fase in. De bouw wordt uitgevoerd door Trebbe Groep. Meer beelden van De Waterkanten zien? Klik dan hier.