Start bouw Porto

01 februari 2024

Gisteravond was het zover: de bouw van Porto, de nieuwe woontoren in Almere DUIN, is van start gegaan. Een feestelijk moment dat samen met alle betrokken partijen en de toekomstige bewoners is gevierd. In het nieuwe restaurant Dunes, welke dezelfde dag de deuren opende, konden nieuwe buren elkaar alvast ontmoeten en proosten op deze mooie mijlpaal. Wethouder Julius Lindenbergh van Gemeente Almere gaf het startsein en met een show van De Zandtovenaar Gert van de Vijver was het een geslaagde avond!

Porto is een 73 meter hoge toren met 102 luxe koopappartementen, verdeeld over 24 woonlagen. Het ontwerp is gemaakt door Zecc Architecten, waarna wij een coördinerende en uitvoerende rol hebben ingenomen. Porto bestaat uit een bundel van vijf kleinere torens, geïnspireerd op verticale ‘steenkolommen’. De torens verspringen ten opzichte van elkaar en verschillen in hoogte. Zo steken de twee dubbellaagse penthouses op de bovenste verdiepingen boven de andere torens uit. Hierdoor ontstaat een elegante beëindiging van de toren.

Porto is de eerste van vijf gebouwen die samen het plangebied Kop Noord vormen, een nieuw stukje stad aan de rand van het IJmeer. De woningen hebben een prachtig uitzicht over het water, de haven en de DUINvallei.

Trots op het team en op naar de volgende mijlpaal!

Zecc Architecten | Amvest | Koopmans Bouwgroep B.V. | ZUS [Zones Urbaines Sensibles] | BVR Adviseurs |

Meer beelden van Kop Noord in DUIN zien? Klik hier.