Hoogste punt Concorde bereikt

31 januari 2024

Een mooie mijlpaal: Het hoogste punt van Concorde is bereikt. Hier, aan de Eendrachtlaan in Utrecht maakt een verouderd kantoorpand plaats voor een nieuw, duurzaam wooncomplex met 215 huurappartementen. Eind 2021 zijn de sloopwerkzaamheden begonnen, waarna afgelopen maand het hoogste punt van het project is bereikt. Als alles volgens planning verloopt wordt Concorde in de loop van 2024 opgeleverd.

Het project bestaat uit twee bouwblokken: een 15 verdiepingen tellende woontoren aan de kant van de Beneluxlaan en een lager carrévormig woongebouw aan de kant van de Vliegend Hertlaan. De appartementen variëren in grootte en prijsklasse, van sociale huur tot vrije sector huur. Bewoners kunnen straks genieten van een gemeenschappelijke binnentuin, ontworpen door Peter Verkade Landschapsarchitect, op de half verdiepte parkeergarage met fietsenstalling. De dakterrassen en grote openingen (nesten) vanaf de galerij zorgen ervoor dat het groen naar buiten komt, als een duurzame wandeling door het gebouw.

Het wooncomplex bevindt zich in de Merwedekanaalzone, op slechts vijf minuten reisafstand van het centrum van Utrecht. De Merwedekanaalzone is een gebied waar de gemeente Utrecht stapsgewijs een nieuwe, verbindende en toekomstbestendige stadswijk met bijbehorende voorzieningen ontwikkelt. Het gebied biedt straks ruimte voor wonen, werken en ontspannen.

Onze samenwerkingspartners voor Concorde zijn DUQER, Era Contour, IMD Raadgevende Ingenieurs, Buro Bouwfysica en Smits Brandveiligheidsadvies

Artist Impressions zien van Concorde? Klik hier.