Hoogste punt Podium bereikt

26 januari 2024

Met trots kunnen wij vertellen dat ons project Podium in Amersfoort Vathorst deze donderdag het hoogste punt heeft bereikt, een belangrijke mijlpaal voor deze nieuwe dynamische en duurzame stadswijk.

De openbare ruimte van Podium wordt ontwikkeld door Ontwikkelingsbedrijf Vathorst de woningen door Heijmans Vastgoed. Het plan bestaat uit 440 nieuwe woningen, zowel eengezinswoningen, stadswoningen, als appartementen. De eengezinswoningen hebben een speelse indeling en de grote raampartijen zorgen dus voor veel licht. Alle woningen hebben een eigen tuin én grenzen aan de gemeenschappelijk binnentuin, ontworpen door Peter Verkade Landschapsarchitect.

De ranke toren aan de kopse kant van het blok heeft een aansprekend ontwerp in de vorm van een strijkijzer, waardoor het sterk doet denken aan het Flatiron Building in New York. Deze appartementen zijn inmiddels geacquireerd door Vesteda. Aan de overzijde van dit gebouw bevindt zich een appartementencomplex wat ook bestemd is voor verhuur. Hiervoor hebben de Alliantie en Heijmans een overeenkomst ondertekend voor 68 sociale huurwoningen.

Podium krijgt twee prominente groene ruimtes: de Common Green en het Landschapspark. De Common Green loopt als een groene zone door de wijk. Het Landschapspark aan de noordoostzijde wordt een wadilandschap met een belangrijke functie voor de waterberging en volop aandacht voor ecologie en natuur. Palmbout Urban landscapes is verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig plan van Podium.

Nu het hoogste punt van Podium is bereikt, zal de bouw flink op gaan schieten. Als alles volgens planning verloopt wordt het plan eind 2024 opgeleverd.

Meer beelden zien van Podium? Klik hier.