Nieuwe foto’s Vermeer

15 april 2024

Op de historische grond waar schilder Johannes Vermeer het werk ‘Zicht op Delft’ heeft geschilderd, is bijna een jaar geleden het project Vermeer opgeleverd. Het plan is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Nieuw-Delft. Dit is een nieuw stadsdeel van ca. 24 hectare groot, waar straks ruimte is voor 1200 nieuwe woningen en meer dan 40.000m² aan stedelijke voorzieningen.

Het plan omvat 62 huurappartementen welke verdeeld zijn over drie bouwdelen. In naam verwijzen de drie blokken naar de pigmenten die de meesterschilder gebruikte: Vermillion, Bone Black en Ivory. De woningen zijn ontworpen met een focus op duurzaamheid. Zo zijn er diverse aspecten in verwerkt, waaronder het toepassen van duurzaam gecertificeerd hout, nestkasten voor zwaluwen en vleermuizen in de gevel en 315 zonnepanelen op het dak.

Elk bouwdeel van het kleinschalige appartementencomplex heeft een eigen portiekontsluiting. Het hoofdvolume is 5 lagen met een gevarieerde toplaag en verspringende gevel. De verschillende stadsappartementen bedienen diverse doelgroepen; expats, young professionals, vrienden en studenten. Vermeer maakt onderdeel uit van Wonen in Gezicht op Delft. Naast de 62 huurappartementen in Vermeer Living worden er een commerciële plint, 25 luxe appartementen en penthouses gerealiseerd in Gezicht op Delft.

Om meer foto’s van Vermeer te zien, kan je hier klikken. Meer informatie over het plan? Klik dan hier.