Aanleg daktuin Podium gestart

18 april 2024

De aanleg van de uitgestrekte intensieve daktuin, door de Koninklijke Ginkel Groep, van maar liefst 4.500m² is eind vorige maand gestart. Begin april, op de rand van het plantseizoen, zijn nog net twee bomen geplant. Deze bomen staan op het maaiveld en steken door de sparingen van de parkeergarage.

De daktuin zal straks een groene oase zijn voor de bewoners van Podium, zo bestaat deze straks zowel uit privétuinen en een centrale openbare ruimte in het midden van de daktuin. Door bij- en vlindervriendelijke vaste planten, in combinatie met meerstammige heesters, op het dak te plaatsen, wordt de biodiversiteit bevordert. De tuinen worden straks gescheiden van de openbare ruimte door een subtiel hekje. Tussen de tuinen zorgen natuurlijke haagafscheidingen voor een vriendelijk beeld. Paden worden gevormd uit een combinatie van natuurlijke halfverharding en gebakken klinkers.

Speeltoestellen op het gazon en volop ruimte om te ontdekken, zal de daktuin een speelparadijs worden voor de jongste bewoners van Podium. Ook in de avond zal de binnentuin een aangename plek zijn om te verblijven, bolderarmaturen zorgen voor sfeervolle verlichting.

Podium bestaat uit 68 vrije sector en middeldure huurappartementen, 59 eengezinswoningen bestemd voor de verkoop, 68 sociale huurappartementen en 179 parkeerplaatsen. De eengezinswoningen hebben een speelse indeling en de grote raampartijen zorgen voor veel lichtinval en daarmee een ruimtelijke beleving. De ranke toren aan de kopse kant heeft een aansprekend ontwerp en doet qua vorm sterk denken aan het Flatiron Building in New York. Deze appartementen zijn geacquireerd door Vesteda. Aan de overzijde bevindt zich een appartementencomplex met sociale huurwoningen.

Als alles volgens planning verloopt wordt Podium eind 2024 opgeleverd. Meer beelden van Podium zien? Klik dan hier.