Collectieve ruimtes Kolffpad opgeleverd

29 april 2024

Vorig jaar is de studententoren Kolffpad, ook bekend als Schilperoortpark opgeleverd aan DUWO. Hiermee is het Bio Science Park in Leiden 289 zelfstandige studentenwoningen rijker.

Collectiviteit en het stimuleren van sociale cohesie heeft een grote rol gespeeld in het ontwerp van Kolffpad. Zo is er een scala aan voorzieningen, die in samenspraak met de studenten ingericht zijn. Zo hebben de bewoners toegang tot een game- en playroom en een studiecafé/-ruimte. Deze ruimtes dragen niet alleen bij aan de studiebeleving, maar zorgen ook voor sociale interactie tussen studenten onderling. Praktische voorzieningen als een ruime fietsenstalling en wasserette zijn ook aanwezig in de 22 verdieping tellende toren.

Vorige week hebben we de feestelijke opening van de common rooms bij mogen wonen waar korte toespraken werden gehouden door Anneleen Lagae, bestuursvoorzitter van Stichting DUWO, Fleur Spijker, wethouder gemeente Leiden, Martijn Ridderbos, vicevoorzitter van het College van Bestuur Universiteit Leiden en Johan Krijgsman, directeur bouwbedrijf Waal.

Het enthousiasme waarmee de studenten vertelden over hun woningen en het gemak van de common rooms is waar we het uiteindelijk voor doen.

Trots op het team!

Meer beelden van Kolffpad zien? Klik dan hier.