De daktuin van Point of View is opgeleverd

13 mei 2024

In het hart van Nieuwegein is een tijdje terug Point of View verrezen. Vorige week hebben we de feestelijke oplevering van de daktuin bij mogen wonen. Deze werd geopend door Wethouder Marieke Schouten van Gemeente Nieuwegein en Eltjo Bouwman van Blauwhoed. Nu deze bijzondere mijlpaal is geweest, is het project volledig afgerond.

Op de ondergrondse parkeergarage is een groene oase ontworpen door RRog. Participatie heeft een grote rol gespeeld; bewoners hebben zelf input kunnen leveren. Zodoende vormt de daktuin een unieke toevoeging aan de stedelijke omgeving. De daktuin is niet alleen een plek waar bewoners kunnen ontspannen en elkaar kunnen ontmoeten, maar het draagt ook bij aan de biodiversiteit en duurzaamheidsdoelstellingen van het plan.

Point of View is een antwoord op de groeiende vraag naar woningen in plaats van kantoorruimte. Het project, gerealiseerd in samenwerking met Blauwhoed en Cordeel, omvat 48 luxe appartementen, elk ontworpen met oog voor detail en wooncomfort. De architectuur van het gebouw kenmerkt zich door verspringende balkons en een spectaculaire beëindiging met hoge terrassen, wat het plan een speels en dynamisch uiterlijk geeft.

Meer beelden van Point of View zien? Klik hier.