Hoogste punt Kubota bereikt

08 april 2024

In Nieuw-Vennep is het hoogste punt van het nieuwe Europese hoofdkantoor van Kubota Holdings Europe bereikt. Hier bouwt Dijkham aan een kantoorruimte van 8500m², een showroom van 1100m² en 3000m² aan bedrijfshallen.

Het kantoor bestaat uit een “voorhuis”. Deze wordt straks ingericht als entreehal. Hierachter staat het hoofdgebouw, ontworpen als zeer transparant, betonnen casco. Des te verder je naar achteren toe gaat, des te dichter de gevel wordt, vanwege de locatie van de bedrijfshallen. Aan de voorzijde is de showroom gepositioneerd, zodat de landbouwmachines goed zichtbaar zijn vanuit het hele kantoor.

Waar het exterieur bewust sober is gehouden, door de toepassing van veel glas, beton en aluminiumgevelbekleding, is het interieur juist warm. Veel hout en groen zorgen ervoor dat het kantoor straks een uitnodigende uitstraling krijgt. Doordat het pand breed is opgezet, zorgen we ervoor dat het interieur makkelijk aangepast kan worden. Zo kan Kubota met minimale ingrepen van een kantoortuin naar een ruimte met werkkamers getransformeerd worden.

Groen speelt een belangrijke rol in het plan: de omgeving wordt straks ingericht en vergroend naar ontwerp van Stijlgroep. Een dakterras op de showroom zorgt ervoor dat er fijn zichtgroen is, daarbij kunnen medewerkers fijn buiten zitten op warme dagen. Dit groene karakter is naar binnen toe getrokken; in de entreehal wordt een groene wand gerealiseerd die een voorbode is van de groene oase in het hart van het gebouw. Midden in het kantoor bevindt zich straks een binnentuin, waar medewerkers zich terug kunnen trekken en doorheen kunnen lopen. Direct aan de binnentuin grenst het bedrijfsrestaurant, waardoor de binnentuin ook voor het restaurant bijdraagt aan het verblijfsklimaat. De verdiepingen worden straks aan elkaar verbonden door middel van een grote trap, die daarnaast ook de diverse functies aan elkaar verbindt.

Meer beelden van Kubota zien? Klik dan hier.