Hoogste punt Grote Beer

15 november 2023

Nu de feestelijke handeling plaats heeft gevonden, is er écht reden voor een feestje: het hoogste punt van Grote Beer is bereikt.

In de Rotterdamse wijk Alexander, op steenworp afstand van het gelijknamige trein- en metrostation, bouwt Dura Vermeer aan de woontoren Grote Beer. Vorige week is het hoogste punt van de ca. 68 meter hoge woontoren bereikt.

Met de komst van Grote Beer is Rotterdam straks 193 twee-, drie- en vierkamerappartementen rijker, waarvan 85% bedoeld is voor de middeldure huur. Met een tekort aan dit type woningaanbod wordt een bijdrage geleverd aan het Rotterdamse ‘Actieplan Middenhuur’. Daarbij is de woontoren onderdeel van de ontwikkeling van de Alexanderknoop, één van de beoogde stadsharten.

De woontoren bestaat uit vier blokken die op elkaar gestapeld zijn en is ontworpen met aandacht voor duurzaamheid en gemeenschapsgevoel. Met de collectieve daktuinen willen we een plek creëren waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en genieten van het uitzicht over Rotterdam. In de plint is ruimte voor commerciële ruimte en een huiskamer, een extra stimulans voor sociale cohesie.

Nu het hoogste punt van Grote Beer is bereikt, gaat de bouw opschieten. De oplevering staat vooralsnog gepland in het eerste kwartaal van 2024. Meer lezen over Grote Beer? Klik hier. Meer beelden zien? Klik dan hier.