140 nieuwe woningen in Woerden

13 november 2023

Op steenworp afstand van het Woerdense centrum onderzoeken Bolton en Gemeente Woerden de haalbaarheid van een plan met 140 nieuwe woningen. Het plan bestaat uit twee locaties, Houttuinlaan 5 en Watermolenlaan 4. Beide locaties zijn recentelijk verworven door Bolton. De bestaande kantoorpanden worden gesloopt , waarna hier nieuwe woningen gebouwd kunnen worden. Vooralsnog wijst een eerste verkenning uit dat er ruimte is voor 19 stadswoningen en 121 appartementen.

Begin dit jaar werd de eerste intentieovereenkomst, voor één van de twee locaties, getekend. Begin november volgde de tweede intentieovereenkomst. Voor de locatie aan de Watermolenlaan wordt onderzocht of hier 55 appartementen gerealiseerd kunnen worden. Doordat het kantoorpand aan de Houttuinlaan eind 2024 leeg komt te staan, biedt dit ruimte om hier nog eens 85 woningen extra te bouwen. Zo ontstaat hier straks een mooie mix van sociale huur, middeldure huur en koopwoningen in verschillende prijscategorieën, waardoor diverse doelgroepen worden aangetrokken.

Door beide locaties als één ontwikkeling te benaderen, ontstaat er meer ruimte voor groen, collectiviteit en ontmoeten. Zo sluit het plan mooi aan op de ontwikkeling van Nieuw-Middelland, het nieuwe gemengde, stedelijke woongebied in Woerden.

Meer lezen? Het AD schreef erover. Klik hier voor het artikel.