De bouw van Neptunus in Maarssen is gestart!

1 mei 2024

In Maarssen wordt het Ruimtekwartier ontwikkeld. Hier verrijst de komende tien jaar een volledig nieuwe wijk met maar liefst 2.500 nieuwe woningen. Het stadsdeel bestaat uit verschillende gebieden met woningen in verschillende prijssegmenten volgens een vaste verdeling. Nu de bouw van het eerste deelproject Neptunus is gestart, is het startsein voor de ontwikkeling van het Ruimtekwartier gegeven.

Neptunus bestaat uit de studentenresidentie Boomerang en twee nieuwe woongebouwen met daarin huurappartementen. Boomerang bestaat uit volledig ingerichte studio’s met stuk voor stuk een eigen keuken en badkamer. Pal naast de studentenresidentie worden twee nieuwe woongebouwen gerealiseerd. In deze gebouwen komen 499 huurwoningen in de vrije sector, het middensegment en de vrije huur. Onder de woongebouwen komt een ondergrondse stallingsgarage en beide gebouwen zijn voorzien van een binnentuin.

Ook voor groen is veel aandacht in het plan. Zo komen er grasweides en ‘groene’ parkeerplaatsen. In de ondergrondse stallingsgarage is ruimte voor het parkeren van 220 auto’s en voor het stallen van ruim 1.600 fietsen. Hierdoor ontstaat er genoeg ruimte voor groen, recreatie en ontmoeten in de buiten. De daktuinen op het kelderdek zijn de ideale plek om elkaar te ontmoeten

Meer beelden zien van Neptunus? Klik hier. Meer lezen over de ontwikkeling van Het Ruimtekwartier? Klik dan hier.