Hoogste punt HeemAvenue

7 juni 2024

Reden voor een feestje, het hoogste punt van de appartementenblokken van HeemAvenue in Zoetermeer is bereikt. Hier, aan de Aletta Jacobslaan en Hugo de Grootlaan, verrijzen 50 eengezinswoningen, 44 koop- en 72 vrije sector huurappartementen die een brede groep bewoners aantrekt.

De 116 appartementen zijn verdeeld over vier kleinschalige blokken en variëren van 76m² tot 112m². De architectuur van HeemAvenue is modern, door de mooie combinatie van het beton met de structuur van het metselwerk. Raamkozijnen van vloer tot plafond zorgen voor veel lichtinval en een ruimtelijk gevoel in de woning. Dit wordt nog eens extra benadrukt door de brede beukmaat. Thuiskomen gebeurt straks via een grote centrale entreehal met grote glazen façade.

De 50 eengezinswoningen hebben al eerder het hoogste punt bereikt en worden inmiddels bijna opgeleverd. Deze woningen zijn voor het grootste deel omheind, zodat in het midden een soort hofje met groen ontstaat. Hierdoor heeft het plan de charme van een kleine woongemeenschap, maar met alle gemakken van de stad binnen handbereik.

In de directe omgeving zijn diverse pocketparks, die voor de gehele wijk Oosterheem toegankelijk zijn. Het project is dankzij de groene entrees, een waterpartij en compacte parkjes verrassend natuurlijk. toegankelijk zijn.

Beelden zien van HeemAvenue? Klik hier. Meer lezen? Klik dan hier.