Binck Eiland wint Haagse Woonprijs 2023

1 december 2023

Vorige week, tijdens het symposium ‘The Hague Flows’ van de Stichting Wonen in Den Haag, is Binck Eiland uitgeroepen tot winnaar van de Haagse Woonprijs 2023. Dankzij de positieve impact van het project op de omgeving, de mooie dichtheid in een verder te ontwikkelen gebied, met een optimale mix in woonprogramma, en architectuur met oog voor detail en gebruik en ruimte voor ontmoeting binnen en buiten werd Binck Eiland de winnaar.

Binck Kade bestaat uit 46 ruime herenhuizen die rondom een gemeenschappelijke en klimaatadaptieve dektuin gerealiseerd zijn, naar ontwerp van BoschSlabbers landschapsarchitecten. Deze tuin heeft onder andere een eigen moestuin, tuinkas, natuurspeelvoorzieningen en de langste bank van De Binckhorst. Onder de tuin bevindt zich een parkeergarage voor alle bewoners.
 
Binck Kade bestaat uit 113 appartementen, verdeeld over twee woontorens, pal aan de Trekvliet. In de kop van de hoge toren is een lichtkunstwerk ontworpen door Peter Vink, dat verwijst naar de geschiedenis van het locatie als voormalige drukkerij en uitgeverij.
Meer lezen over het winnen van de Haagse Woonprijs? Klik hier. Voor meer beelden klik hier.