Allure nadert oplevering

4 december 2023

Allure nadert oplevering!

In het hart van Leidsche Rijn, de grootste nieuwbouwlocatie van Nederland, verrijst Allure. Dit project, dat in opdracht van Ovast wordt gerealiseerd door Kwakkenbos, bestaat uit 60 appartementen, waarvan 32 bestemd zijn voor verkoop en de andere 28 voor verhuur. Het meest opvallende element van Allure is het goudkleurige kader dat het gebouw omlijst en een contrast vormt met de zwarte baksteen, waardoor het complex een eigen gezicht en luxe uitstraling.

Allure heeft een U-vormige plattegrond, die aansluit bij de achterliggende laagbouw. Vanaf daar springt het gebouw trapsgewijs de hoogte in, tot een maximum van 12 verdiepingen. In de zijgevels zijn setbacks toegepast om de gebouwhoogte terug te brengen. In de oksels bevinden zich de trappenhuizen, die zijn bekleed met groene gevelpanelen. Deze groene kleur komt ook terug in het binnengebied en het kader, dat voor de rooilijn uitsteekt.

De appartementen variëren in grootte van 73 tot 105 vierkante meter en hebben twee of drie slaapkamers. De woonkamers zijn ruim en licht, door de grote ramen die uitzicht bieden op de omgeving. De appartementen hebben ook een buitenruimte, zoals een dakterras, een balkon of een loggia. Deze buitenruimtes zijn gelegen aan de geluidsluwe achter- en zijzijde van het gebouw, waar nodig met een glazen scherm. Aan de spoorzijde zijn geen buitenruimtes gemaakt, zodat de appartementen beschermd worden tegen het treingeluid. In plaats daarvan zijn de kozijnen verspringend geplaatst en is de gevel bekleed met een frisgroene kleur, die zorgt voor dynamiek en levendigheid.

Nu alle steigers zijn gezakt, zal Allure snel oplevering naderen. Wij zijn benieuwd naar het eindresultaat!

Meer beelden zien van Allure? Klik hier. Meer info over het project? Klik dan hier.