Omgevingsvergunning Neptunus onherroepelijk

22 september 2023

De omgevingsvergunning van Neptunus is onherroepelijk! Het deelproject Neptunus bestaat uit de studentenresidentie Boomerang en twee nieuwe woongebouwen met daarin huurappartementen. Boomerang bestaat uit volledig ingerichte studio’s met stuk voor stuk een eigen keuken en badkamer. Pal naast de studentenresidentie komen twee nieuwe woongebouwen te staan. In deze gebouwen komen 499 huurwoningen in de vrije sector, het middensegment en de sociale huur. Onder de woongebouwen komt een ondergrondse stallingsgarage en beide gebouwen zijn voorzien van een binnentuin.

Grasweides en ‘groene’ parkeerplaatsen zorgen straks voor een natuurlijk beeld. In de ondergrondse stallingsgarage is ruimte voor het parkeren van 220 auto’s en voor het stallen van ruim 1.600 fietsen. Hierdoor ontstaat er ruimte voor groen, recreatie en ontmoeten in de buitenruimte. De daktuinen op het kelderdek zijn de ideale plek om elkaar te ontmoeten.

Neptunus is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Ruimtekwartier. Hier worden de komende tien jaar in totaal maar liefst 2.500 nieuwe woningen gerealiseerd.

Meer beelden zien van Neptunus? Klik hier.