Klavervier in de verkoop

11 oktober 2023

?????????? ?? ?? ???????!
 
Tussen het natuurgebied Lepelaarsplassen en stadsbos Pampushout, in de Almeerse Noorderplassen, gaat een woonbuurt gerealiseerd worden waar je met én tussen de natuur leeft: Klavervier. Het plan bestaat uit 78 rijtjeswoningen die variëren in grootte, stijl en indeling. De eerste 37 woningen van Klavervier zijn gisteren in de verkoop gegaan.
 
Klavervier biedt voor elk wat wils. Er zijn levensloopbestendige woningen, die gelijkvloers zijn. Twee van deze woningen hebben een riante dakopbouw, waar ruimte is voor een extra kamer. De eengezinswoningen bestaan uit twee verdiepingen met een kap. De hoekwoningen hebben houten veranda’s of erkers, waardoor een speelse overgang van het openbare gebied naar privéterrein ontstaat. Bovendien stimuleren de mee-ontworpen zitjes voor de deur sociale interactie tussen buurtbewoners nog eens extra.
 
De architectuur van de woningen is afgestemd op de groene en natuurlijke omgeving; gemêleerde steen en hout zorgen voor een warme uitstraling. De wijk is ruim en groen opgezet, met veel verschillende boomsoorten, bloemen, planten en struiken. Er zijn ook groene erfafscheidingen, vriendelijke schapenhekken, natuurlijke speelplekken voor kinderen en water dat door de wijk loopt. In de gevels zitten kleine details als nestkasten voor vleermuizen en bijensteen, waar wilde bijen hun eitjes kunnen leggen.
 
Met de komst van Klavervier verrijst hier een unieke woonwijk waar bewoners straks met de voeten in het groen en de bossen staan.
Meer informatie over de verkoop Klavervier? Klik hier. Meer beelden zien? Klik dan hier.