Bouwupdate SPOT

05 april 2024

Aan de Hondsrugweg, niet al te ver van de ArenA, in Amsterdam-Zuidoost verrijst een nieuwe stadswijk: SPOT. De huidige verouderde gebouwen en leegstaande kantoren maken plaats voor 1090 woningen verdeeld over zeven woontorens. Deze torens variëren van 60 tot 110 meter en hebben een mooie mix aan vrije sector- en middeldure koopwoningen, vrije sector huurwoningen en huurwoningen in het sociale segment.

HET PLAN

Ruim 12.000m² aan kantoren, woningen, kinderdagverblijf en horeca krijgen straks een plek in de plint. Deze plint is ontworpen als een vlechtwerk van roodbruine baksteen waartussen grote vensters komen. Achter de plint ontstaat een passage waar fietsers, voetgangers, bewoners en bezoekers samenkomen. Naast het stimuleren van gezond leven door de fiets als uitgangspunt te nemen, wordt er tevens geanticipeerd op het creëren van sociale veiligheid en gezondheid. De ontwikkeling creëert verschillende sferen, waaronder een intiem binnenstedelijk karakter met weelderig groene hofjes omringd door de hoogbouw. De gezellige, kleinschalige Amsterdamse sfeer is nog steeds aanwezig. Dit wordt bereikt door het concept van bakstenen, waarbij plinten, plantenbakken en bestrating zijn verenigd en gemaakt van dezelfde levendige rode baksteen die typisch is voor Amsterdam.

BUITENRUIMTES EN BOUW

De vele royale buitenruimtes, vergroende daken en geïntegreerde groene Amsterdamse laag zorgen voor biodiversiteit en een prettige leefomgeving. Hier kunnen mensen gezond en met veel plezier wonen. Direct naast deze nieuwe stadswijk, SPOT, komt het nieuwe Hondsrugpark, welke maar liefst zeven voetbalvelden groot wordt. Bij SPOT kavel Y is de tunnel bij toren C1 nu op de 8e verdieping, dit is tot en met de vloer van de 9e verdieping. Hieronder is het casco met balkons en gevelsluiting gereed. Hetzelfde geldt voor de toren CF, daarbij is de prefab montage van de onderbouw inclusief de druklagen ook gereed tot en met de 7e verdieping en wordt deze nu voorzien van de laatste HSB-elementen.

Meer beelden zien van SPOT? Klik hier. Meer lezen over SPOT? Klik dan hier.