Bouwupdate Podium Amersfoort

4 september 2023

De bouw van Podium in Amersfoort gaat gestaag door. Deze dronefoto’s van Heijmans geven een goede indruk van zowel de grootte van het plan, als de voortgang van de bouw.

Podium wordt ontwikkelt door Ontwikkelingsbedrijf Vathorst en bestaat uit 440 nieuwe woningen, zowel eengezinswoningen, stadswoningen, als appartementen. De eengezinswoningen hebben een speelse indeling en de grote raampartijen zorgen voor veel licht. Alle woningen hebben een eigen tuin én grenzen aan de gemeenschappelijk binnentuin, ontworpen door Peter Verkade Landschapsarchitect.

De ranke toren aan de kopse kant van het blok heeft een aansprekend ontwerp in de vorm van een strijkijzer, waardoor het sterk doet denken aan het Flatiron Building in New York. Deze appartementen zijn inmiddels geacquireerd door Vesteda. Aan de overzijde van dit gebouw bevindt zich een appartementencomplex wat ook bestemd is voor verhuur. Hiervoor hebben de Alliantie en Heijmans een overeenkomst ondertekend voor 68 sociale huurwoningen.

Podium krijgt twee prominente groene ruimtes: de Common Green en het Landschapspark. De Common Green loopt als een groene zone door de wijk. Het Landschapspark aan de noordoostzijde wordt een wadilandschap met een belangrijke functie voor de waterberging en volop aandacht voor ecologie en natuur.

Palmbout Urban landscapes is verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig plan van Podium.

Meer beelden zien van Podium? Klik dan hier.