Bouw van Scala gestart!

18 juni 2024

Gisteren hebben we een mooie mijlpaal mogen vieren, de bouw van Scala in Bergen op Zoom is gestart! Samen met de kopers, Jaap Adam van Adam Vastgoed, Wethouder Dominique Hopmans van Gemeente Bergen op Zoom en Bas Moens van Aan de Stegge Roosendaal / ADSR werd het startsein gegeven!

Scala biedt straks ruimte aan 58 appartementen en in het ontwerp heeft de nadruk gelegen op het creëren van een gezonde en duurzame leefomgeving. Bewoners kunnen straks, in de plint, gebruik maken van een Health Centre met sportfaciliteiten. Naast dat sporten en beweging bevorderlijk zijn voor het welzijn, heeft een groene omgeving eveneens een positief effect op de mentale en fysieke gezondheid.

Het ervaren van kwalitatief groen, naar ontwerp van Stijlgroep, begint bij Scala al bij het thuiskomen. Door efficiënte inpassing van het is er ruimte gecreëerd voor de toevoeging van een fraaie parkachtige setting rondom het gebouw. Ook in het gebouw is dit natuurlijke karakter merkbaar: een uitnodigende patio, groene daken, grote plantvakken en vaste bloembakken dragen hier allemaal aan bij. Daarnaast zorgt de integratie van groen voor een klimaatbestendige leefomgeving en gaat het de negatieve effecten van stedelijke hittestress tegen.

De architectuur van Scala wordt gekenmerkt door horizontale belijning met grote terrassen rondom. De vaste bloembakken zorgen voor een maximaal binnen-buiten gevoel en bieden daarnaast ook privacy voor de bewoners. De houten gevelbekleding in beige-grijze tint is een mooie tegenhanger van het stoere en robuuste metselwerk van de begane grond.

Projectwebsite bekijken? Klik hier. Meer beelden zien? Klik dan hier.