Vijfsluizen nadert oplevering

14 maart 2024

Op de kop van Park Vijfsluizen in Vlaardingen bouwt Heijmans aan The High Five, een wooncomplex waar de focus op community-living en saamhorigheid ligt. De appartementen bieden uitzicht op de veelzijdige omgeving en het groene park.
 
Het complex bestaat uit een drietal woongebouwen waar ruimte is voor 155 compacte, maar hoogwaardige, studio-appartementen. Deze woningen hebben een oppervlakte van 50m² waarvan elke meter slim benut wordt. Op de begane grond is een gemeenschappelijke ruimte die wordt ingericht als clubhuis mét bibliotheek en werkplekken. Aanvullend op het clubhuis is er een binnentuin die beschikt over verschillende zitgebieden omgeven door laag en hoog weelderig groen.
 
In de architectuur is gekozen voor een pandsgewijze uitvoering in verschillende thema’s. Voor het plan zijn er drie type stenen uitgezocht. Verschillende tussenvlakken zijn uitgevoerd in een klampsteen, waardoor er meer plasticiteit in de gevel zit. Daarbij benadrukt variatie in hoogte van de blokken de pandsgewijze architectuur nog eens extra.
 
De omgeving in en rondom het plan krijgt steeds meer vorm. Als alles volgens planning verloopt worden de appartementen halverwege dit jaar opgeleverd.
Er zijn nog een paar woningen te huur via de projectwebsite. Impressies van Vijfsluizen zijn hier te vinden.