SPOT, Amsterdam

10 juli 2024

Aan de Hondsrugweg, niet al te ver van de ArenA, in Amsterdam-Zuidoost verrijst een nieuwe stadswijk: SPOT. De huidige verouderde gebouwen en leegstaande kantoren maken plaats voor 1090 woningen verdeeld over zeven woontorens. Deze torens variëren van 60 tot 110 meter en hebben een mooie mix aan vrije sector- en middeldure koopwoningen, vrije sector huurwoningen en huurwoningen in het sociale segment.

HET PLAN

Ruim 12.000m² aan kantoren, woningen, kinderdagverblijf en horeca krijgen straks een plek in de plint. Deze plint is ontworpen als een vlechtwerk van roodbruine baksteen waartussen grote vensters komen. Achter de plint ontstaat een passage waar fietsers, voetgangers, bewoners en bezoekers samenkomen. Naast het stimuleren van gezond leven door de fiets als uitgangspunt te nemen, wordt er tevens geanticipeerd op het creëren van sociale veiligheid en gezondheid. De ontwikkeling creëert verschillende sferen, waaronder een intiem binnenstedelijk karakter met weelderig groene hofjes omringd door de hoogbouw. De gezellige, kleinschalige Amsterdamse sfeer is nog steeds aanwezig. Dit wordt bereikt door het concept van bakstenen, waarbij plinten, plantenbakken en bestrating zijn verenigd en gemaakt van dezelfde levendige rode baksteen die typisch is voor Amsterdam.

BUITENRUIMTES EN BOUW

De vele royale buitenruimtes, vergroende daken en geïntegreerde groene Amsterdamse laag zorgen voor biodiversiteit en een prettige leefomgeving. Hier kunnen mensen gezond en met veel plezier wonen. DDirect naast deze nieuwe stadswijk, SPOT, komt het nieuwe Hondsrugpark, welke maar liefst zeven voetbalvelden groot wordt. Bij kavel Y is de tunnel van toren C1 bij de 1e stort van de 19e verdiepingsvloer, daaronder is het casco met balkons en gevelsluiting gereed. De tunnel van toren CF is op de 18e verdiepingsvloer, daaronder is het casco met balkons en gevelsluiting gereed. Als alles volgens planning verloopt wordt SPOT eind 2025 opgeleverd.

Meer beelden zien van SPOT? Klik hier. Meer lezen over SPOT? Klik dan hier.