Havana in Almere DUIN opgeleverd

18 september 2023

Wat een mijlpaal! Havana in Almere DUIN is opgeleverd.
 
Direct aan het IJmeer, met Almere in de rug en het zicht op Amsterdam, staat de recentelijk opgeleverde woontoren Havana. Hier komen alle elementen van DUIN samen: de ligging aan het DUINplein, het strand dat bijna letterlijk aan je voeten ligt en het uitzicht over de jachthaven en het water.
 
De 21 verdieping tellende woontoren biedt ruimte aan 68 appartementen en staat op een commerciële plint en tweelaagse parkeergarage. De vorm van Havana komt volledig voort uit zichtlijnen van de achterliggende bebouwing: Sydney, Kaapstad en Valencia. Alle buitenruimtes bevinden zich aan de meest gunstige zijde, daardoor hebben de bewoners maximale hoeveelheid zon op het balkon.
 
Naast de unieke vorm, maken de materialen – glas en aluminium – Havana ook een echte blikvanger. De zachte frisse tinten uit het duinlandschap zijn terug te vinden in het gebouw. De horizontale banden zijn uitgevoerd in een licht bronzen tint en de invulling ertussen in een champagne tint. De gevel heeft nog een verbijzondering gekregen in de vorm van schuin geplaatste ramen, waardoor het het beste zicht extra benadrukt wordt. De onderste woonlaag is in een donkerkleurig aluminium uitgevoerd, zodat Havana loskomt van de plint.
 
Wij zijn trots op ons samenwerkingsteam en het eindresultaat!

Meer beelden van Havana zien? Klik hier