Woontoren Bolero opgeleverd

6 oktober 2022

De nieuwe woontoren, Bolero, onderdeel van het Sonate-ensemble, is opgeleverd. Het gebouw omvat circa 18.500 m2 BVO en met zijn 85 meter, waar ruimte is voor 188 appartementen, prijkt er een nieuw icoon aan de Haagse skyline.

Het meest in het oog springt de plint, waarvoor veel glas en Portugees natuursteen gebruikt is, zowel binnen als buiten. Vanwege het opgetilde maaiveld aan de Amare-zijde, ook wel het stadsbalkon genoemd, is er gekozen voor een plint van 10 meter hoog. Het stadsbalkon vormt een verbinding tussen de Schedeldoekshaven en het Spuiplein, dat bereikt wordt door zogenaamde Spaanse Trappen. De glazen plint zorgt voor veel transparantie en een open en aantrekkelijke uitstraling.

Drie lagen met penthouses bekronen de toren, welke een balkon hebben over de hele lengte om optimaal van het uitzicht te kunnen genieten. Haagse gebouwen hebben vaak een bekroning in de vorm van kantelen en deze hebben wij ook toepast om het pand te beëindigen. Zo heeft Bolero Haagse allure gekregen. En met de doorlopende penanten pakt de kroon de lijn op die wordt ingezet vanaf de JuBi-torens.