Vogelhof opgeleverd

20 januari 2023

Vogelhof is opgeleverd. Met de komst van Vogelhof is de wijk Leeuwesteyn in Leidsche Rijn 68 woningen rijker. De helft van deze woningen valt in de categorie betaalbare woningen voor bijvoorbeeld de starter. De andere helft hoort tot het hogere segment, wat leidt tot een mooie diversiteit aan bewonersgroepen.

Een combinatie van Art Nouveau en Art Déco stijl zijn de gehanteerde architectuurstijlen, waardoor de buurt een eigen karakter heeft en hiernaast is het direct een knipoog naar het verleden. De gevels van de woningen zijn divers en voorzien van een rijke detaillering.

De bewoners grenzen met hun privétuinen aan de gemeenschappelijke binnentuin van 1.700m2 groot. Hier bevinden zich een collectieve kas, een vijver en speelmogelijkheden voor kinderen. Om de naam Vogelhof eer aan te doen zijn er ca. 130 nestkasten in de gevels geplaatst om verschillende vogels aan te trekken. Met een EPC van -0,1 is Vogelhof een duurzaam project. Daarnaast wordt er gebruikgemaakt van circulair materiaal en demontabel bouwen. De achtergevel wordt gebouwd van circulaire ClickBricks. Dit zijn stenen die je heel eenvoudig in elkaar klikt zonder specie. Hierdoor is deze gevel ook remontabel, waardoor het bewoners meer flexibiliteit geeft als ze bijvoorbeeld willen uitbouwen.

Meer beelden zien van Vogelhof? Klik hier.

Vogelhof is ontwikkeld in opdracht van VORM en is gebouwd door Burgland Bouw. De binnentuin is ontworpen door BoschSlabbers.