Studentenflat De Opaal in aanbouw

12 mei 2021

De bouw van een nieuwe studentenflat in Utrecht is van start gegaan! Op 30 april is de eerste paal geslagen. De studentenflat wordt 33 meter hoog en biedt ruimte voor tweehonderd studenten.

De studentenkamers van 14 tot 17m² zijn verdeeld over tien verdiepingen en ingedeeld in woongroepen van zes of acht kamers, met per woongroep een gezamenlijke woonkeuken en balkon. Voor het stallen van de fiets wordt een fietsenstalling met 200 plaatsen gerealiseerd in de kelder en op het maaiveld komen 20 parkeerplaatsen.

De Opaal wordt niet aangesloten op aardgas, maar wordt verwarmd door middel van een palletkachel. De verbinding met het naastgelegen park wordt door de gemeente verbeterd en de groenstrook aan de Opaalweg wordt aangevuld met gebiedseigen en inheemse soorten beplanting. Om de impact op de waterhuishouding te beperken, wordt gebruik gemaakt van een natuurlijke infiltratie van regenwater door middel van een tweetal wadi’s langs weerszijden van het gebouw.

Opaalweg wordt gerealiseerd in samenwerking met Jebber, Waal en SSH (Stichting Studenten Huisvesting). Voor meer beelden van De Opaal, klik hier.