Start bouw Vogelhof

2 maart 2021

Vorige week zijn de eerste palen voor Vogelhof in Utrecht de grond in gegaan. Dit project is onderdeel van Leeuwesteyn, een woonwijk in aanbouw. In totaal worden 66 duurzame koopwoningen ontwikkeld voor starters en jonge gezinnen. Vogelhof heeft een groene binnentuin waarin ontmoeten en ontspanning centraal staan. De binnentuin is ingesloten tussen alle woningen, waardoor het erg kindvriendelijk is.

Om meer ruimte te geven aan de collectiviteit is gekozen om de 66 parkeerplekken verlaagd, onder het maaiveld, te realiseren. Zo is er ruimte gecreëerd voor een fraai leefdek. Ook de overkapping boven de (fiets)parkeerplaatsen draagt hier aan bij.

In het ontwerp is, met oog op het verleden, gekozen voor een combinatie van Art Nouveau en Art Deco stijl. Dit karakter vormt het uitgangspunt voor de wijk Leeuwesteyn.

Met een EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) onder 0, is Vogelhof erg duurzaam. Voor de inrichting van de binnentuin is gekozen voor hergebruikte materialen. Vogelhof wordt ontwikkelt in samenwerking met VORM en Burgland Bouw. De binnentuin is ontworpen door BoschSlabbers.

Meer impressies zien? Klik hier.