Start bouw SPOT Amsterdam

2 juni 2021

De bouw van SPOT Amsterdam is van start gegaan! Ter ere van dit moment hebben wij een feestelijke livestream gevolgd, verzorgd door wethouder Laurens Ivens, vice-voorzitter stadsdeelbestuur Dirk de Jager, COD, DUQER & Amvest.

Eén van de woontorens is een ontwerp van onze hand. In samenwerking met MoederscheimMoonen Architects en Door Architecten werken wij een andere woontoren facilitair uit. Het masterplan voor SPOT is getekend door KAAN Architecten en wordt gerealiseerd door Pleijsier Bouw. Landschaps- en interieurarchitect Inside Outside is verantwoordelijk voor het ontwerp van de openbare inrichting van SPOT.

SPOT Amsterdam wordt een levendige en gemengde woon- en werkwijk met ca. 1090 nieuwe woningen, 13.000m² kantoorruimte, 4000m² voor overige voorzieningen en naar schatting 2500 nieuwe bewoners. Het plan is onderdeel van een grotere gebiedsontwikkeling voor het Amstel-III gebied.

Voor meer beelden van de woontoren die door ons is ontworpen kan je hier klikken. Voor beelden van de woontoren die wij facilitair uitwerken kan je hier klikken.