Skyline Almere Duin uitgebreid met Valencia

3 september 2021

Almere Duin is een nieuwe woontoren rijker, Valencia. Gesitueerd aan het Duinplein, het bedrijvige hart van Almere Duin, en op steenworp afstand van het IJmeer. Het naastgelegen strand, de marina, de duinen en de bossen zorgen allen voor het vakantiegevoel van DUIN.

Valencia is een woontoren die in samenwerking met Moederscheim Moonen is ontworpen. De 58 appartementen zijn verdeeld over 15 woonlagen. De bovenste laag van Valencia zijn twee penthouses. De verspringende balkons zorgen voor maximaal zon- en daglicht in de appartementen en bieden naast licht ook veel privacy. Het speelse uiterlijk en het kleurenpalet dat afgestemd is op de omgeving. Hierom is Valencia een echte eyecatcher.

DUIN is een uitzonderlijk woongebied doordat elk deelgebied ieder zijn eigen karakter heeft, maar sluiten desalniettemin goed op elkaar aan door dezelfde vakantiesfeer. Valencia ligt in Kop Zuid, het hart van DUIN, aan het Duinplein. Aan het plein ligt de Duinhal, welke nog onder constructie is. Valencia bevindt zich op de Duinhal en heeft hierom een centrale ligging in Kop Zuid.

Almere Duin en Valencia worden ontwikkelt in opdracht van Amvest. BVR heeft in samenwerking met ZUS het stedenbouwkundig en landschapsontwerp van DUIN. Koopmans is verantwoordelijk voor de realisatie van Valencia.

De foto’s van Valencia zijn gemaakt door Studio de Nooyer. Voor meer foto’s, klik hier.