Plus DUIN mooiste supermarkt van Nederland

9 november 2022

Plus DUIN in Almere is tijdens het Supermarktvastgoedcongres uitgeroepen tot ‘Mooiste Supermarkt van Nederland.’ De DUINhal, waar de supermarkt zich bevindt, is hét commerciële en kloppende hart van DUIN.

Volgens de jury is het exterieur van de supermarkt spectaculair verwerkt in de bijzondere architectuur met glooiend vegetatiedak van diverse soorten duingras. Het gebouw, de supermarkt en de parkeergarage lijken naadloos over te lopen in het omringende duinlandschap. Door de hoge glazen gevelpuien zorgt voor veel lichtinval en transparantie, waardoor in- en exterieur visueel in elkaar over lijken te lopen.

Het juryrapport geeft ook aan dat de binnenkomst spectaculair en uitnodigend is: een grote lichte hal met een imposante houten dakconstructie en een vloer met organische vormen waardoor het voelt alsof je op het strand loopt. Hier sluit de PLUS goed op aan.

Onze samenwerkingspartners voor de DUINhal zijn Amvest, Koopmans, 3W real estateClaessens Erdmann, ZUS, BVR Adviseurs en abcnova geweest.

Meer beelden zien van DUIN en de DUINhal? Klik hier.