Grote Beer en Glashaven in RTMXL podcast

3 januari 2023

Architectuurplatform RTMXL brengt elk jaar hun eindejaarspodcast uit waarin zij de top 6 projecten die nu in aanbouw zijn en de top 6 die voor het komende jaar wordt verwacht bespreken. Dit jaar zijn onze projecten Grote Beer en Glashaven opgenomen in dit overzicht.

In de Rotterdamse wijk Oosterflank wordt gebouwd aan de Grote Beer. In dit gebouw komen 193 betaalbare huurwoningen voor mensen met een middeninkomen. Stads wonen met woonoppervlaktes van circa 55 tot 110 m², goede bereikbaarheid en alle voorzieningen om de hoek. Bijzonder aan dit project is dat Dura Vermeer ‘Prefab all the way’ gaat. Bestaande uit prefab casco, gevels, wanden vloeren en prefab badkamers en toiletten. Met een goede voorbereiding in de ontwikkelfase, vermindert de bouwtijd aanzienlijk en is er zo min mogelijk overlast voor de omgeving.

Glashaven is een van de laatste projecten in het Maritiem District. De ligging ten opzichte van de stad, de Maas en de havens is subliem. Het gebouw biedt 141 appartementen, tweelaagse lofts en penthouses, met een weelde aan licht, (groene) ruimte en uitzicht: Glashaven heeft het allemaal.

Glashaven 16-70 in Rotterdam bestaat uit twee elementen: de Toren, met op iedere hoek een fantastisch terras, en de Vleugel, een laag volume van vijf verdiepingen. Ieder gul bemeten terras in de Toren is uitgerust met plantenbakken, water en elektra. Daarbij is over nagenoeg de hele lengte van de plint een gezamenlijk dakterras met stadse allure ontworpen. Een fraai vormgegeven, groene buitenruimte om te zonnen, aan yoga te doen, te borrelen of ander ontspanningsactiviteiten te ontplooien.

De podcast kan je hier beluisteren. Meer beelden van Grote Beer zijn hier te vinden en van Glashaven hier.