Flores opgeleverd

11 maart 2022

Flores, onderdeel van de Floriade Expo 2022, is opgeleverd. De bijzondere gevel van de nieuwe toren bestaat uit ca. 1300 gevelpanelen en ca. 240 unieke glasbalustrades. Samen vormen ze het kunstwerk SYMPOIESIS. Dit kunstwerk is ontworpen door MVRDV, Arttenders en kunstenares Alex Verhaest. SYMPOIESIS is een directe vertaling van het arboretum van de Floriade, maar liefst 1800 planten zijn verwerkt in het gevelkunstwerk.

Tijdens de Floriade zal Flores gebruikt worden door nationale en internationale deelnemers van de Expo. De topverdieping krijgt een restaurant en uitkijkfunctie. Op de begane grond komen onder meer horeca, retail en een EHBO-punt. Na afloop van de Expo wordt Flores omgebouwd naar een woongebouw met 60 middensegment en 20 vrije sector huurwoningen.

Flores is gerealiseerd in opdracht van de ontwikkelcombinatie OCAD AmvestDura Vermeer. Dura Vermeer Bouw Hengelo is verantwoordelijk geweest voor de uitvoering. Meer beelden van Flores? Klik dan hier. Meer lezen over Flores? Klik dan hier. Wil je meer weten over het kunstwerk SYMPOIESIS? Klik dan hier.