Havana en De Zelling in Elsevier

9 januari 2023

‘Bouwend Nederland zucht onder de stikstofcrisis. Niettemin worden er nog altijd bijzondere projecten opgeleverd,’ kopt de Elsevier van week 52. Reden om een lijstje te maken met zes markante gebouwen die in 2023 worden opgeleverd, waar wij met onze projecten Havana en De Zelling in zijn opgenomen.

Op een prachtige locatie, gelegen in een bocht van de Hollandsche IJssel, wordt De Zelling in Nieuwerkerk aan den IJssel gerealiseerd. De 58 woningen volgen de gebogen lijn van de rivieroever en hebben hierom een grote variatie aan typologieën. Het centraal gelegen bastion, waar het appartementenblok gesitueerd is, is een echte landmark. Aan weerszijde van dit blok worden de twee- en drielaagse splitlevel- en panoramawoningen gerealiseerd. Door het project lopen wandelroutes die het achtergelegen dorp verbinden met de IJssel. Deze routes leiden naar het bastion waar de bewoners en andere wandelaars kunnen genieten van het wijdse uitzicht over de IJssel.

Havana is straks dé plek in DUIN waar alles samenkomt: de ligging aan het bruisende DUINplein, het strand dat bijna letterlijk aan je voeten ligt en een verbluffend uitzicht over de jachthaven en het IJmeer. De ca. 70 meter hoge woontoren heeft inmiddels het hoogste punt bereikt en er wordt hard gewerkt aan het gereedmaken van de gevel, die volledig uit aluminium bestaat. De aansluitingen van de gevelbanden, beplating en kozijnen zijn volledig met Sorba/Blitta uitgezocht. Hierdoor is er geen traditioneel rekwerk te vinden op de bouw. De woontoren bestaat uit een begane grond (plint) met entree, bergingen en twee commerciële ruimten die zijn vormgegeven met dezelfde uitstraling als de DUINhal die er tegenover ligt.

Voor beelden van Havana, klik hier. Meer zien van De Zelling? Klik dan hier.