De bouw van de Zelling verloopt voorspoedig

11 oktober 2022

De bouw van De Zelling in Nieuwerkerk aan den IJssel verloopt voorspoedig.

Op een prachtige locatie, gelegen in een bocht van de Hollandsche IJssel, wordt De Zelling in Nieuwerkerk aan de IJssel gerealiseerd. De 58 woningen volgen de licht gebogen lijn van de rivieroever. Het project heeft een rijk assortiment aan woningtypologieën. Op een bastion, centraal gelegen, wordt een appartementsgebouw gerealiseerd. Aan weerszijde hiervan komen splitlevel- en panoramawoningen. Door het project lopen wandelroutes die het achtergelegen dorp verbinden met de IJssel. Deze routes komen uit op het bastion waar een fraai uitzichtpunt is. Hier kan je genieten van de zon, het water, het uitzicht en kan je de buren ontmoeten.

De Zelling is een bijzonder project op een unieke locatie, doordat deze een rijke historie heeft. Vanwege de ligging aan de Hollandsche IJssel heeft er altijd industrie plaatsgevonden. Dit industriële karakter is vertaalt in het ontwerp. Ooit lag een werf op deze locatie, waar het nieuwe appartementengebouw in schaal aan refereert. Door het bastion en de wandelpaden langs de oever, ontstaat er een recreatief gebied dat voor een ieder toegankelijk is. Het lint van de bebouwing is hier en daar onderbroken met een doorkijk, zo krijgt het plan een schaalverdeling die in balans is met de lange lijn van de Hollandsche IJssel.

De gebouwen zijn massaal gemaakt en markant. Het verhoogde terras zorgt ervoor dat het project een gedurfd uiterlijk krijgt. Het appartementengebouw wordt op een bastion wordt gerealiseerd, hierom steekt deze uit tussen de andere woningen en is het een echte eyecatcher. Vanaf het dijklichaam is er doorzicht, zo blijft er een verbinding tussen het dorp en de IJssel. Naast de bebouwing is het groen eveneens een echte landmark. De directe omgeving is rijkelijk voorzien van groen. Zo wordt aan de rivierzijde langs de damwand een rietkraag gerealiseerd die ruimte biedt aan diverse vogels om te broeden en wordt er een boom- en plantenrijk park aangelegd. Dit is niet alleen fijn voor de kinderen om in te spelen en voor volwassen om elkaar te ontmoeten, maar ook goed voor de biodiversiteit.

Impressies zien van De Zelling? Klik dan hier.

Onze samenwerkingspartners voor De Zelling zijn: Synchroon, Era Contour, Waalpartners en ATKB.