Bouwovereenkomst gesloten Olympiakwartier Oost

21 juni 2023

Almere Poort is volop in ontwikkeling. Nu Jan Van Barneveld, directeur bij de Alliantie Ontwikkeling, Arjan Deutekom, directeur/bestuurder Woningstichting GoedeStede en Marinus den Harder, directeur bij Trebbe de bouwovereenkomst voor de gewonnen tender hebben getekend, kan de realisatie van 224 woningen echt van start.

Deze 224 woningen worden verdeeld over drie appartementencomplexen waar ruimte is voor 175 appartementen en 49 grondgebonden woningen in twee hofjes. De rijke differentiatie in het plan zorgt straks voor een mooie mix aan bewoners – 33 woningen en 139 appartementen zijn bestemd voor de sociale huur en 36 appartementen voor de middeldure huur. Tot slot zijn 16 grondgebonden woningen bestemd voor de verkoop.

Olympiakwartier Oost krijgt een warme en rustige uitstraling. Parcellering en verspringingen in de rooilijn dragen bij aan een gevarieerd en dynamisch gevelbeeld. Door een mix van gemêleerde aardse- en natuurlijke tinten toe te passen, zorgen we ervoor dat de blokken uniek zijn, maar samen een sfeervol geheel vormen. De blikvangers zijn straks de twee grondgebonden woningen met groene gevels die door de contrasterende witte kaders extra opvallen.

Groen en duurzaamheid spelen beide een belangrijke rol in het plan. Geveltuintjes en groene erfafscheidingen zorgen voor een zachte overgang tussen privé en openbaar gebied. Groene daken op de bergingen en nestkasten voor vleermuizen en gierzwaluwen dragen bij aan het duurzame karakter van Olympiakwartier Oost. Daarbij worden de woningen aangesloten op stadsverwarming en is een aantal woningen duurzamer dan de huidige eisen.

De tender voor het plan werd uitgeschreven door de Alliantie en Woningstichting GoedeStede, welke wij in samenwerking met Trebbe hebben gewonnen. Als alles voorspoedig verloopt start Trebbe dit najaar met de bouw en worden de laatste woningen in Q1 van 2025 opgeleverd.

Meer beelden zien van Olympiakwartier Oost? Klik hier.