Binck Plaats opgeleverd!

14 april 2021

Vorige week is de laatste woning van Binck Plaats in Den Haag opgeleverd. Na een bouwperiode van twee jaar, zijn de 46 herenhuizen, parkeergarage en klimaat adaptieve daktuin van 5500m² gerealiseerd.

De herenhuizen variëren in grootte, van 169 m² tot 182 m². Elke woning heeft een eigen, diepe privétuin, die samen met de hovenier naar eigen smaak ingericht kan worden. In de parkeergarage is ruimte voor 247 parkeerplaatsen. Op het dak van de parkeergarage, is een enorme groene binnentuin gesitueerd. Hier is ruimte voor moestuinen, waar bewoners eigen groente, fruit of kruiden kunnen verbouwen. Regenwater wordt opgevangen in de regenschutting, zodat het hergebruikt kan worden bij tuinieren. Ook is er een centrale kas waar gezamenlijk tuinmateriaal opgeslagen kan worden. Deze kas is tevens ook de doorgang van en naar de ondergrondse parkeergarage.

Bij de transformatie van Binck Eiland, is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. De woningen in Binck Plaats worden duurzaam gebouwd en hebben een lage EPC.

Binck Plaats is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Binckhorst. De Binckhorst was een groot industrieterrein, maar is door de gemeente Den Haag aangewezen als nieuwe woonwijk. In totaal worden er in de Binckhorst 5000 woningen gerealiseerd.

Binck Plaats is ontwikkelt in samenwerking met VORM, BPD en Local. Samen vormen zij de alliantie Binck Zuid BV.