Uitspraak Raad van State over Costerweg

21 april 2021

De ontwikkeling van 264 studentenwoningen aan de Costerweg in Wageningen kan door gaan. De bewoners van het naastgelegen Costerstaete zijn afgelopen februari naar de Raad van State gestapt om het bestemmingsplan en de vergunning aan te vechten. De Raad van State heeft twee weken geleden uitspraak gedaan, de bezwaren zijn ongegrond verklaard. Hiermee zijn een onherroepelijke bestemmingswijziging en omgevingsvergunning binnen.

De nieuwbouw op Costerweg 65 zal bestaan uit totaal 264 eenheden. Deze zijn opgesplitst in 120 onzelfstandige en 144 zelfstandige kamers. De onzelfstandige kamers liggen in 12 groepswoningen, waarbij er 10 kamers in elke woning liggen. De zelfstandige kamers liggen in een gebouw van maximaal 8 bouwlagen. In dit gebouw is een lift aanwezig en zijn in de plint een centrale wasmachineruimte en 2 ontmoetingsruimtes gesitueerd.

De fietsen kunnen gestald worden in een half verdiepte fietsenstalling. Op het dak van deze fietsenstalling ligt een vlindertuin die samen met de Vlinderstichting Wageningen is vormgegeven.

De nieuwbouw wordt aardgasloos. Voor het verwarmen van het gebouw en het bereiden van warm water wordt gebruik gemaakt van warmte- en koudeopslag in de bodem. De benodigde elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen die op de daken worden geïnstalleerd.

Costerweg wordt gerealiseerd in opdracht van Dura Vermeer, die het project tevens bouwen. Voor meer impressies, klik hier.