KLUNDER ARCHITECTEN wint tender in Mijdrecht

9 september 2020

Samen met Bébouw Midreth en Groenwest heeft KLUNDER ARCHITECTEN een tender in Mijdrecht gewonnen. Verspreid over twee locaties, 200 meter van elkaar verwijderd, gaan in totaal 45 sociale huurappartementen gerealiseerd worden. De bestaande bebouwing wordt op beide locaties gesloopt. Aan de Prins Bernhardlaan komen hier 21 appartementen voor terug en op de Gosewijn Van Aemstelstraat 24 appartementen. In het ontwerp is gekozen voor kaders en lichte stenen, als knipoog naar de huidige wederopbouw architectuur. Op beide locaties wordt het gebouw drie woonlagen hoog, bovenop een plint met bergingen. Met name de oostgevel is op beide locaties anders vormgegeven. Aan de Prins Bernhardlaan is gekozen voor een galerij die deel uitmaakt van het blok, terwijl er op de Gosewijn Van Aemstelstraat is gekozen voor galerijen aan de gevel.

Voor impressies van Gosewijn van Aemstelstraat, klik hier. Voor impressies van Prins Bernhardlaan, klik hier.