Tender gewonnen in Utrecht door KLUNDER

14 februari 2019

KLUNDER ARCHITECTEN heeft een tender voor de ontwikkeling van de woonwijk Leeuwensteijn in Utrecht gewonnen. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Bébouw Midreth en woningbouwvereniging GroenWest. Het stedenbouwkundig plan is getekend door BGSV. Het programma bestaat uit 23 eengezinswoningen, 35 appartementen en 58 parkeerplaatsen.

In het ontwerp is gebruik gemaakt van gevarieerde architectuur. Het uitgangspunt voor deze woonwijk is Art Deco stijl. De hoeken van het plangebied zijn op verschillende wijze verbijzonderd. Het poortgebouw heeft extra aandacht gekregen door het toevoegen van een mooie poort en sierhekwerk. Geperforeerde tuinmuren voorzien van teksten zorgen voor een luchtiger uiterlijk. Het binnengebied zal naast parkeren ook een collectieve ontmoetingsplek worden voor de bewoners.