Ontwikkelovereenkomst SPOT AMSTERDAM

24 januari 2019

COD en Duqer hebben met Amvest een ontwikkelovereenkomst gesloten voor de realisatie van stadswijk Spot in Amstel III in Amsterdam Zuidoost. De ontwikkelovereenkomst gaat uit van circa 1100 nieuwe woningen en 20.000 m² aan nieuwe werk- en overige functies. Eind 2019 wordt naar verwachting gestart met de bouwwerkzaamheden.

818 woningen en 20.000 m² zijn in het bezit van Amvest. Hier worden compacte en medium sized appartementen gerealiseerd in zowel de sociale, middeldure als vrije sector.

Het masterplan voor SPOT is getekend door KAAN Architecten. KLUNDER ARCHITECTEN ontwerpt één van de gebouwen in het plan en werkt in samenwerking met DOOR architecten en MoederscheimMoonen Architects één gebouw facilitair uit. Landschap- en interieurontwerper Inside Outside tekent het ontwerp van de openbare ruimte waarbij sport en gezondheid centraal staan.