KLUNDER wint tender in Leidsche Rijn

In samenwerking met VORM heeft KLUNDER ARCHITECTEN de prijsvraag H2/3 in Leidsche Rijn centrum gewonnen.  Het ontwerp vormt een chique icoon met veel transparantie en grote balkons aan de rand van het park Leeuwesteyn. De gevels van de 43 appartementen zijn opgebouwd uit natuursteen, geglazuurde bakstenen en geïntegreerde pv-panelen. Op de bovenste verdieping ligt de verdieping terug, dit wordt extra benadrukt door het groen. Met een gemiddelde GPR-score van 8,6 en een EPC van -0,1, het behalen van BENG-1, en het reduceren van de CO2 is het een zeer duurzaam gebouw dat zijn eigen energie opwekt. De appartementen variëren van 115 tot meer dan 200 vierkante meter en zijn ontsloten middels portieken met liften die direct uitkomen in de bovenste appartementen. De appartementen op de begane grond hebben een royale verdiepingshoogte van 4,5 tot 6 meter en staan met hun voeten in het park Leeuwesteyn.