Bolero goedgekeurd door welstand

De toren Bolero die onderdeel uitmaakt van de SONATE ontwikkeling in het Spuikwartier te Den Haag is enthousiast ontvangen door de welstand en goedgekeurd;

“De commissie adviseert positief over het ontwerp van beide torens. Met hun hoofdvorm, hun gevelontwerp en architectonische uitwerkingen worden de torens een vanzelfsprekend onderdeel van de reeks hoogbouw tussen Den Haag Centraal en het Spui. De Bolero-toren door in architectuur en kleur aan te sluiten bij de al aanwezige torens, de Adagio-toren geeft met een meer eigen uitstraling vorm en betekenis aan zijn bijzondere positie en richting.
Beide torens zijn alzijdig, op straatniveau en als onderdeel van de skyline van Den Haag. Binnen de forse maat zijn de torens gedeeld in een basement, een lijf en een kroon waarmee zij op alle niveaus in de stad een passende betekenis hebben. Binnen het ontwerp van de gevels is sprake van een ritme en een geleding, die de torens schaal geven, maar ook een duidelijk object maken.”

Naar project.