Tender gewonnen in Nieuwkoop

22 december 2022

π—§π—Ώπ—Όπ˜π˜€! Vandaag hebben Wethouder Ines De Ridder van Gemeente Nieuwkoop, interim-bestuurder Benno Gruijters van Woningstichting Nieuwkoop en Arjan Ton de overeenkomst voor het project β€˜De Drie Linden’ in Nieuwkoop getekend.

De drie appartementsgebouwen van De Drie Linden zijn te gast in de omgeving; de bebouwing smelt samen met het landschap. De 65 appartementen worden zo veel mogelijk omringd door water, groen en staan zelfs gedeeltelijk met de voeten in het water. De gedraaide opstelling ten opzichte van elkaar zorgt voor interessante doorkijkjes tussen de gebouwen en een dynamische uitstraling.

Typerend aan de gebouwen is de horizontaal gelijnde architectuur, deze lopen aan de boven- en onderzijde van de balkons en worden uitgevoerd in wit-grijs metselwerk. Het bruin-paarse metselwerk wordt onderbroken door houten gevelpanelen wat zorgt voor een speels beeld.

De Drie Linden wordt ontwikkelt in samenwerking met Bolton en Stijlgroep Landscape & Urban Design. Meer beelden van de Drie Linden kan je hier vinden.